lauantai 30. heinäkuuta 2016

Matkakohteita osa 3

Vielä yksi reissu ehdittiin tehdä ystäväperheen kanssa lähimaastoihin. Tällä kertaa valittiin matkakohteeksi Turun kaupungin virkistyssaari Vepsä. Siellä olemme olleet itse asiassa monena kesänä samalla porukalla lukuunottamatta sitä, että aiempina kesinä myös meidän pojat ovat olleet mukana. Nyt ei poikia enää saa samoille reissuille meidän kanssa, joten mentiin tyttöporukassa. Kerran olemme olleet siellä myös perheen kesken, jolloin vietimme viikon vuokramökissä. Siitä ei nyt enempää...

Vepsään mennään vesibussilla ja matka kestää lähes tunnin. Eilen oli ihana sää istua vesibussin kannella ja katsella maisemia. Swan Regatta -tapahtumaan liittyen näimme myös runsain mitoin purjeveneitä, jotka olivat matkalla Turkuun.



Vepsässä on ravintola, josta saa ostaa kotiruokaa, grilliruokaa, jäätelöä ym. Meillä oli kuitenkin omat eväät. Paistoimme makkaraa grillikodassa, söimme viinirypäleitä ja mansikoita. Erityisen ylpeä olen siitä, että me kaupunkilaisdaamit saimme tulen syttymään käytössämme olevilla vähäisillä välineillä. Siellä oli puita valmiiksi, mutta sytykkeiksi kaivoimme piirustuslehtiön sivuja sekä metsästä löytämiämme keppejä ja kaarnanpalasia. Tulitikut oli ystävälläni mukana, mutta niitä olisi varmaan saanut siitä ravintolasta myös ostaa.


Syömisten jälkeen tytöt pulahtivat uimaan ja me aikuiset istuimme rannalla jutellen niitä näitä. Vepsän saaressa on kuitenkin myös paljon tekemistä toiminnallisemmille ihmisille. Siellä voi pelata pingistä, minigolfia, lentopalloa, frisbeegolfia, kulkea luontopoluilla ja kiivetä näköalapaikoille, etsiä geokätköjä. Saunaan pääsee käsittääkseni varausmaksun suorittamalla. Meillä oli kuitenkin eilen vain 3 tuntia aikaa, koska halusimme viimeisellä vesibussilla takaisin. Näin ollen tyydyimme makkaranpaistoon ja uintiin.



Tässä vielä kuvia Turusta Aurajoen suulta kuvattuna.

Lapset lähtevät nyt kahdeksi viikoksi isänsä luokse. Minulla on ensi viikkoa vielä vapaata eli täydellistä yksinoloa. Töihin menen 8.8. Ja vaikka meillä on ollutkin ihan ok loma, niin se tuntuu juuri nyt oikein mukavalta ajatukselta.

2 kommenttia:

  1. Pidetään perinteestä kiinni. Ja ehkä saamme vielä lukea raportin "yksin Vepsässä"?!

    VastaaPoista
  2. Katsotaan nyt sitä "yksin Vepsässä" -rapsaa ��

    VastaaPoista