tiistai 26. heinäkuuta 2016

Matkakohteita

Olimme tytön kanssa sunnuntaina Turussa Kuralan Kylämäessä. Siinä on kiinnostava ja edullinen matkakohde, jota voi suositella lapsiperheille. Kyseessä on 1940-50-lukujen maalaiselämää esittelevä museoalue. Alueelle ja museotiloihin on vapaa pääsy. Alueella voi syödä omia retkieväitä, mutta sieltä löytyy myös kahvila.


Kuralan Kylämäessä voi nähdä maatilan eläimiä. Nämä kanat ja kukko ovat päärakennuksen pihapiirissä. Lampaita löytääkseen pitää nähdä hiukan enemmän vaivaa, sillä niiden laitumet vaihtelevat. Viimeksi kun kävin siellä, ne olivat heti sisäänkäynnin vieressä. Nyt ne löytyivät kauempaa maatilan alueelta. 


Päärakennus on sisältä kuin 50-luvun koti. Siellä emäntä teki parhaillaan lihasoppaa, kun tulimme käymään. Lisäksi alueelta löytyy 50-luvun navetta, talli ja aittoja. Yhdelle pihalle on rakennettu puuhaa erityisesti pienille lapsille. Siellä on kyläpuoti, leikkitupa ja pihaleikkialue.


Meidän tyttö piti erityisesti kätkösuunnistuksesta. Alueelle on tehty 10 suhteellisen helposti löydettävissä olevaa kätköä, joita voi etsiä kartan ja siihen painettujen vihjeiden perusteella. Kätköissä oli kysymyksiä ja tehtäviä liittyen museoalueeseen ja sen esittelemään aikakauteen. Kätkörasiaan sai jättää pieneen vihkoon nimensä ja päivämäärän, jolloin oli tehnyt löydön. Löysimme kaikki 10 kätköä, vaikka yksi oli aika vaikeassa paikassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti